Despre noi

Din martie 2015, Editura s-a mutat într-un alt oraș transilvan încărcat de istorie: CLUJ-NAPOCA.
Nu ezitați să ne contactați! Vă răspundem în cel mai scurt timp!

EDITURA „EMMA” NU COMERCIALIZEAZĂ CĂRȚILE APĂRUTE!

Istoric:

Ca oraş ardelean, mic dar străvechi, Orăştia a constituit în trecutul său o vatră de istorie şi cultură, inaugurând aici preţuite tradiţii de înalţare românească. Sfârşitul secolului al XIX–lea şi tot secolul al XX–lea, pentru Orăştie, vor fi perioade de adâncă emulaţie şi efervescenţă culturală prin presa şi tiparniţele care funcţionau în localitate. Amintim în acest sens rolul jucat de Tipografia „Minerva” cu periodicul „Revista Orăştiei”, iar mai târziu „Tipografia Nouă” a lui Ioan Moţa şi Sebastian Bornemisa cu periodicele „Libertatea” şi suplimentele: „Foaia interesantă”, „Bobârnaci”, „Tovărăşia” şi revista literară „Cosânzeana”. Toate aceste ziare şi reviste apăreau într-un tiraj foarte mare, fiind citite în întreg Ardealul din vremea aceea şi chiar peste munţi. Prezenţa acestor unitaţi tipografice la Orăştie a iniţiat tipărirea a sute de cărţi şi opere literare româneşti, ceea ce a constituit intensificarea şi susţinerea Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918. Paginile ultime ale revistei „Cosânzeana” de la Orăştie stau şi azi mărturie prin numărul impresionant de cărţi româneşti care se tipăreau aici şi se ofereau publicului prin „Biblioteca scriitorilor de la noi”.

Din 10 martie 2005, „EMMA” se impune în peisajul cultural orăştian ca un fapt şi o prezenţă remarcabilă şi benefică, ca editură şi tipografie de mic tiraj, în ideea de a oferi celor înzestraţi de Dumnezeu cu talent, posibilitatea de a publica în volum.

Pentru a veni în sprijinul autorilor care, deşi talentaţi, nu au susţinerea economică pentru a-şi publica volumele şi a se face astfel cunoscuţi, începând din anul 2009, edităm în format electronic şi publicăm online volumele pe care ni le vor propune scriitorii de limbă română de pretutindeni, facilitând astfel şi accesul cititorilor la noua literatură. Editarea este absolut gratuită. Doritorii vor achita doar suma de 100 de lei, care reprezintă hostingul pentru o perioadă de un an. Scriitorii vor deţine în continuare drepturile de autor asupra cărţii publicate, pe care o vor putea reedita oricând, în orice formă, pe orice suport şi la orice altă editură, prin acordarea unui nou ISBN. Lucrările se primesc prin e-mailul office@florema.ro, tehnoredactate, în format word, cu diacritice, editura preluându-le în forma dorită de autor şi publicându-le pe pagina web http://www.edituraemma.ro numai după o lectură de specialitate şi după ce se vor face eventualele corecturi. Editura va adăuga doar codul ISBN acordat prin intermediul Bibliotecii Naţionale a României, pentru format electronic. Lucrările care nu întrunesc condiţiile stabilite de editor şi sistemul de valori impus de acesta, nu vor fi publicate, iar autorul va fi înştiinţat de acest lucru prin email.

O părere la “Despre noi”

  1. Buna ziua,

    Bunicul meu se trage din Blajeni si m-ar interesa foarte mult cartea: „Comuna Blăjeni, locuri istorice și personalități de seamă”.

    Cum as putea sa o cumpar?

    Multumesc
    -Codrin Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

„Cartea e un univers secret, creat de un om înzestrat cu geniu.” (Voltaire)